MASSAGES

Ontspannings-massage

Veel mensen hebben een stressvol leven waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Het zal je geest en lichaam ontspannen, waardoor je even weg bent van de stress. Doorgaans duurt de massage tussen een half uur en twee uur.

Ontspanningsmassage is een gladde, zachte stijl van massage ter verbetering van de circulatie, het verminderen van spierpijn, en het bevorderen van de algehele ontspanning.

Een ontspanningsmassage kan worden aangepast en afgestemd op uw specifieke wensen. De massage vindt plaats in een rustige en comfortabele omgeving met muziek en/of kaarslicht op de achtergrond. Bij een ontspanningsmassage wordt een breed scala van gebieden op het lichaam gemasseerd zoals de rug, benen, armen en hals. Het is een passieve behandeling waarbij je niet zal worden uitgerekt of gemanoeuvreerd in yoga-achtige posities, zoals bij een thaise massage.

 

Thaise massage

Thaise massage is een van de oudste massage technieken en is al ouder dan 2500 jaar. Er wordt gezegd dat Thaise massage is ontwikkeld door de boeddhistische monniken op het moment dat Gautama Boeddha zelf nog in leven was. Deze monniken gaven alles wat zij wisten over de massage door aan hun studenten, die vertelde het vervolgens aan hun eigen studenten en zo werd het verspreid over het hele oosten.

 

Thaise massage goed voor het lichaam

Net als in de meeste oosterse helende praktijken maakt Thaise massage gebruik van drukpunten, wat in Thailand 'sen' wordt genoemd. Beoefenaars van Thaise massage beweren dat er 72.000 'sen' zijn in het lichaam, waarvan 10 met de hoogste prioriteit als het gaat om het doen van Thaise massage. Het toepassen van druk op deze punten zorgt voor een stroom van energie en herstelt het evenwicht in het lichaam.

In termen van de traditionele westerse geneeskunde wordt verondersteld dat Thaise massage zorgt voor circulatie van bloed in het lichaam en van volledige verwijdering van de giftige stoffen die zorgen voor pijn en ziekte aan het lichaam.

 

4 basis strekkingen in Thaise massage

Thaise massage kent vier basis strekkingen.

  1. De eerste strekking van Thaise massage is gericht op het opwarmen van het lichaam waardoor het meer ontvankelijk is voor de manipulaties van de masseur. Het gaat om de hamstrings van de been en het drukken op punten aan de achterkant van de dijen langs de energielijnen van het been.
  2. De tweede strekking van Thaise massage heet de ploeg strekken. Wat hier gebeurt, is dat de masseur aan de benen van de ontvanger trekt, met de knieën recht duwt ze deze naar voren en weer naar binnen naar het gezicht van de ontvanger. Het doel hierbij is om de wervelkolom langer te maken.
  3. De derde strekking van Thaise massage is ook bedoeld om de wervelkolom langer te maken. Hierbij zal de ontvanger op haar buik op de mat gaan liggen. Met de knieën gebogen, haar voeten omhoog en met de handen op de dijen van de masseur, wordt de ontvanger opgetrokken door de schouders op te rekken van haar rug.
  4. De vierde strekking van Thaise massage is een andere oefening om de wervelkolom langer te maken en om de druk op de schouders en rug te verminderen. De ontvanger ligt hierbij ook de rug met de voeten tegen de dijen van masseur. De masseur tilt de ontvanger dan op bij de armen.

Voor een gewone waarnemer lijkt de massage pijnlijk en vermoeiend. Maar als het goed wordt gedaan, zal de ontvanger van een Thaise massage geen pijn voelen, maar rust en ontspanning

 

Hotstone massage

Bij hotstone massage worden soepele basalt stenen (stenen die worden verwarmd met water van 42-45 graden) geplaatst op knooppunten van het lichaam zoals de wervelkolom, de palmen van de handen en tussen de vingers en de tenen. Er wordt basalt steen gebruikt omdat deze de warmte een stuk beter behouden dan andere stenen.

Het idee achter hotstone massage is dat de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel dringt voor een diep ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren door stress weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden weggenomen.

Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert en het lymfevatenstelsel stimuleerd in het vervoer van afvalstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen.

Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten wat geblokkeerd was door vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustiger staat en bevrijdt de geest van angst. Al met al wordt de hitte van de stenen in hotstone massage gebruikt om het lichaam te verjongen en om zichzelf te laten genezen.

 

Kruidenstempelmassage

Wat is een kruidenstempelmassage?

Een massage met warme tot hete kruidenbuiltjes die bestaan uit zowel reinigende, activerende als ontspannende kruiden met een krachtige en helende werking.

Ze activeren je bloedcirculatie en maken je spieren soepeler. Je lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De deugddoende warmte van de kruidenstempels ontspannen uw geest en de zachte massage van uw huid maakt u gevoelig voor welzijn en verlevendigt uw geest.

Een massage om u vrij te maken van stress en dagelijkse spanningen.

Kruiden zijn gezond. Zij toveren heerlijke smaken in onze gerechten en activeren onze stofwisseling. Onze huid is ons grootste orgaan. Wat met de juiste temperatuur, in de juiste vloeibaarheid en de juiste druk in de huid ingemasseerd wordt, gaat héél diep in het onderliggende weefsel en zelfs tot in de organen. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur verhoogt de stofwisseling met 15%. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed.

Gespannen spieren produceren vaak schadelijke eindproducten van de stofwisseling die met deze warmte sneller afgevoerd worden...

Op de juiste plaats en juist gedoseerd werkt deze gebalde kracht van de natuur als een bron van vitaliteit. Blokkades worden via de energiepunten opgelost en nieuwe vitale energie vloeit door het lichaam.

Een kruidenstempelmassage dient niet alleen voor ontspanning, maar ook als hulp voor stressvolle momenten. Kruidenstempelmassage neemt de zorgen weg van de ziel, helpt tegen stress en wijst de weg naar innerlijke balans. Kruidenstempelmassage geeft schoonheid en genot. De huid ervaart een mechanische impuls en neemt boven op de warmteoverdracht de werkstoffen van uitgezochte kruidencomposities op. Het kruidige aroma, begeleid met zachte muziek, is een geschenk aan uw geest en lichaam. Tijd om weg te dromen, te ontspannen en tanken van nieuwe energie.

De kruiden zijn net voor bloeitijd geoogst, zodat zij beschikken over hun volle aroma.

 

Voetmassage

Uw voeten dragen u door het leven. Elke dag moeten ze ons gewicht dragen en soms een veelvoud daarvan als we werken of sporten. Onze schoenen zijn ook niet altijd het beste voor onze voeten. Daarbij besteden we in het algemeen minder aandacht aan onze voeten dan ze verdienen...

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren. Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.. De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen .De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn dit zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven.

Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien.

 

Nek & schouder massage

Rug-, nek- en schoudermassage

Pijn in je nek, ben je moe of heb je stress? Last van een gespannen gevoel? Neem dan eens een heerlijke ontspannende rug-, nek- en/of schoudermassage! Al eeuwen is deze massage een goede methode voor pijnbestrijding en het ontspannen van de spieren en zenuwen. Een massage is zowel lichamelijk als geestelijk gezond voor een massage van de rug, schouders en nek wordt hoofdzakelijk toegepast bij ontspanningsmassage. De reden dat juist die gebieden worden gemasseerd, is omdat je bij stress snel de neiging hebt om je nek en schouders ‘vast’ te zetten, waardoor je spieren erg verkrampen en je pijn krijgt. Als je de hele dag op kantoor zit, zul je hier vast wel eens last van hebben. De ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren weer los worden gemaakt en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Na zo’n massage ben je weer lekker soepel!